pondělí 2. listopadu 2009

Další týden . . .

Tak opět po více než týdnu blogujeme. Tentokrát to ale není naší vinou, že píšeme po takové době. S koncem měsíce se totiž vyčerpal datový limit internetu (ve středu), takže jsme byli do včerejška úplně na suchu. Copa jsme dělali minulý týden? Nothing special :). Krom pravidelné školní docházky a zlepšování výsledků v testech :D se toho moc neudálo. Výjimkou byl čtvrtek, kdy se konala (jako každý poslední čtvrtek v měsíci)v Side BARu Ability party (jakože party naší školy). Vzhledem k tomu, že jsme za celý měsíc nenavštívili žádný bar, tak jsme prostě vyrazit museli. Na party jsme potkali dost známých, tak jsme se celkem dobře bavili.
ps: jen pro informaci, točené pívo (bez pěny) do trojky vyjde na 5 dolarů :)


moji spolužáci


do tance mládeži...


Romči spolužáci


taky...


WTF?



V pátek jsme měli v plánu nejít do školy, ale vyrazit trajektem na Manly Beach, která se nachází v severní části Sydney. Když jsme dorazili k "přístavu" na Circular Quay, tak jsme zjistili, že s našima lístkama na MHD se bohužel na Manly nedostaneme a další lístky se nám kupovat nechtělo, když je možné se s těma našima dostat do více než dvaceti dalších míst. My jsme si vybrali Watsons Bay, což je malá zátoka poblíž parku, kde jsme na prvním výletě fotili bílé papoušky. Cesta trajektem trvala asi dvacet minut a na horní palubě pěkně foukalo. Na Watsons Bay jsme se trochu prošli a pak se povalili na pláž, která tady není moc pěkná, ale nám to nevadilo :) Krom pár lidí jsme tam byli po celou dobu sami. Cestu zpátky jsme už tolik nevychytali, takže namísto trajektu jsme jeli autobusem :(.




ta malá moucha vzadu, to je Romča



Rose Bay (?)


náš trajekt


svalovec z Watsons Bay :D :D :D


V sobotu jsme ale konečně vyrazili na Bondi Beach (nejpopulárnější pláž v Sydney) a to už bylo o něčem jiném. Cesta na pláž trvá z Banksie asi hodinu. Nejdříve se člověk musí dostat vlakem na Bondi Junction, odkud jezdí autobusy na všechny pláže v okolí. Docela jsme se divili, že tam nebyla hlava na hlavě, přestože bylo pěkné počasí - pravidelná návštěva přes léto se totiž pohybuje kolem 40 000 lidí za víkend (ve dvacátých letech údajně bývalo i 200 000 lidí za víkend :)! Je to ráj pro surfaře, super vlny, ale na plavání to opravdu moc není.




V podvečer nás tak trochu překvapily děti bouchající na dveře, které vyžadovaly nějaké dobroty. Moc u nás ale nepochodily, protože na Halloweenskou koledu u nás v domě nikdo připraven nebyl :D :(.

V neděli se opět vydařilo počasí, takže jsme opět museli vyrazit na pláž. Vzhledem k tomu, že se na Bondi chystal snad každý, tak jsme se vydali na Bronte Beach, což je menší pláž o něco jižněji, než Bondi. Bronte je proslavená především "altánky", pod kterými je možné grilovat a tím, že na ní není zakázána konzumace alkoholu. Pláž byla celkem zaplněná, ale díky vlnám se opět moc koupat nedalo. Už začínám chápat proč se v Austrálii tolik surfuje - co jinýho vám totiž zbývá, když jsou snad na všech plážích vlny jak prase! :)

O víkendu nám přibyl opět jeden nový spolubydlící - Milan z Čech, takže je nás opět 13 lidí v domě.

POČASÍ: přes celý týden bylo slunečno s teplotama kolem 20ti stupňů a kolem 30ti stupňů o víkendu. Je tady tak trochu problém zjistit přesnou teplotu, protože tu člověk o moc teploměrů nezavadí...

Zítra je první listopadové úterý a v Melbourne se koná Melbourne Cup 2009, což je pro všechny Australany velice slavná událost (cosi jako symbol státnosti, nebo tak něco...) a ve státě Victoria je to bráno dokonce jako public holidays, takže se nechodí do práce, školy atd. Jedná se o závod koní, plnokrevníků na 3200m, který patří mezi nejznámější na světě. My jsme "bohužel" ve státě New South Wales, takže svátek není, "pouze" se tu v 15hod všechno zastaví a všichni upřou své zraky k hlavnímu dostihovému závodu. Já osobně ho upřu také, protože jsem si vsadil v rámci naší školy 1 dolar na vítěze, tak jsem zvědav ... :D

8 komentářů:

  1. ahoj romco a vojto, vas dalsi tyden jsem precetla rychlosti blesku:-) musim te vojto pochvalit, pises to moc hezky, poutave a zabavne:-) krasny fotky, ze kterejch je videt, ze se mate dobre.. to pocasi!!!! no tak to vam tu opravdu vsichni zavidime.. zacina tu byt pravej stredoevropskej podzim a zatim co vy chytate bronz, tak ze me se pomalu stava reditelka vapenky:-)))
    a co jinak? jak to jde ve skole? a jak anglictina, rozumite v pohode?
    mejte se pekne, uzivejte si jara a uz se tesim na dalsi tyden.. nezapomente informovat jak s praci a bytem.. myslim na vas, cus ivca

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím, tady jeden z vašich věrných fandů:)Chci se zeptat s jakou agenturou jste jeli a jaké jsou týdenní životní náklady?
    P.S. Australský svalovec z Watsons Bay je dobrej ale ta Australanka z Watsons Bay je lepší:)))

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojík Vojto a Romiku,kokám,že se tam máte suprově,hned bych s Váma měnila.Tady je počasí na prd,ale těším se až bude sních-zimu miluju,hlavně sáňkování:)).A jak to vypadá s prací,už se něco rýsuje????Kuba už nám pomalu pobíhá i venku,je to sranda ho pořád zbírat,když se rozplácne.Jinak je tak prďola velkej,že mu musíme kupovat nový kočárak-do velkýho se nám už nevejde a golfky jsou na zimu na h....!Jinak fotečky moc pěkný.Na nějakou párty bych taky vyrazila,ale to bych si tam radši koupila krabicák do kabelky:)).Tom(prasátko) je opět smutný,že na fotkách nemá nahotiny.P.S.Vojtíku co ta pusa??,snad Romču nevymněníš!!:))Tak papa

    OdpovědětVymazat
  4. A mě se zase líbí "malá moucha".. :D nemá chybu :D Jinak teda klobouk dolu, jak to všechno parádně zvládáte, fakt jo. :) Lenčulín

    OdpovědětVymazat
  5. Pro Ivíčka: děkujeme, děkujeme :) Ve škole jsme teď poslední týden a pak máme dva měsíce prázdniny. Docela se nám bude po pár lidech stýskat. Vyučování je zábavný a hodně se tam nasmějem. Jak s Aj? No u mě je to tak, že docela dobře rozumim, ale ještě je pro mě problém mluvit, leze to ze mě jak z chlupatý deky. No a Vojta to má spíš naopak. S bydlením je to tak, že pořád hledáme a Vojta mi zakázal o tom psát, že to prý vždycky zakřiknu. Tak o tom napíšem, až bude něco vypadat slibně. Měj se krásně a pozdravuj mamku :)

    Pro Péťu: S prací to vypadá tak, že jsme ještě pořádně nehledali, jenom jsme poslali pár životopisů. Teď bude ale víc času, tak se na to vrhnem! Kubíček dělá pokroky, za chvíli s náma bude komunikovat přes Skype :) No a že je velkej...když se podívám na vás dva, tak se nemůžu divit :) Aspoň to bude pořádnej chlap! Až se vrátím, tak spolu na párty vyrazíme, to už bude Kubík větší, tak to půjde. Mějte se fajnově, papa.

    OdpovědětVymazat
  6. koukám že v ty Austrálii se jde z párty do párty,z mejdanu do mejdanu, takhle si to pracovní nasazení nepředstavujem tady v čechách ( Romča se objímá s nějakým v brejličkách s bradkou, to jsme se brzo aklimatizovali, vzpomenou si na svou milovanou rodinu? ). Na ty první fotce to vypadá z dálky, že uprostěr je nějakej ÍTÝ ( tchajvanec ). Při focení Vojty na pláži se musela čočka fotoaparátu nějak (záhadně) prohnout nebo co, protože má podstatně větší musculaturu, u Romči se to asi srovnalo, protože na fotce má čundu normální. zatím nazdárek

    OdpovědětVymazat
  7. Pro Ladinka: Řídíme se pouze tvou radou a čekáme na ty pečený holuby :)). Ne, práci už hledáme, tak doufej, že brzo najdem! Neboj se, že nemyslíme na rodinu a na tebe se opravdu nedá zapomenout, zvlášť díky tvým ??? komentářům. Čauky, ty Lojzo.

    OdpovědětVymazat
  8. DODATEČNĚ PRO MIROSLAVA:
    Díky za zájem a příspěvek!!!
    Omlouvám se, ale poslední dobou se mi stává, že určité věci řeším s velkým zpožděním. :D

    K tvému dotazu: Do Austrálie jsme se dostali přes Information Planet a stejná agentura nám zajistila i ubytování (jakože v jejich domě).
    Životní náklady ti s úplnou přesností nemohu napsat, ale když to vezmu odhadem za nás oba:
    jídlo za týden: cca 80$
    ubytování na týden: 145$ + 145$ = 290$
    doprava za týden: 38$ + 38$ = 76$
    (pro dopravu počítám RED ticket, který platí po celém centru a v přilehlých oblastech pro vlaky, BUS + některé trajekty .)
    ------------------------------------------------
    CELKEM mi to tedy vychází na nějakých 446$
    Jeden dolar = cca 16Kč .)
    Takže...

    Je to fakt jenom takovej rychlej výpočet. Co se týká jídla, tak záleží jak drahé jídlo kupuješ atd. Můžeš tu sehnat těstoviny i chleba cca za jeden dolar, ale taky třeba za čtyři.

    Pokud chce člověk zajít na pivko, tak se to taky docela prodraží, protože trojka piva se pohybuje od 3,5$ výše.

    Doufám, že jsem tak nějak zodpověděl. Kdyby byly nějaké další dotazy, tak nás klidně kontaktuj přes soukromou zprávu .)

    ps: Australanka z Watsons Bay je nejlepší :D !

    OdpovědětVymazat