neděle 25. října 2009

Třetí týden v Sydney

Tak jsme se zase po týdnu dostali k psaní blogu. Zjistili jsme, že to prostě ňák v týdnu nestíháme :), tak jak jsme měli v plánu. Od pondělka chodíme do školy do té jiné budovy, jak jsme již psali, ale musím přiznat, že se mi ta hlavní líbí mnohem víc. Tahle je menší, starší, je tam míň počítačů a tak. Do té hlavní chodíme ale aspoň každý pátek, protože pátky jsou trochu jiné, zábavnější a spojuje se víc tříd dohromady, jelikož v pátek nechodí všichni do školy. Jak jsme se těšili, že budeme mít s Vojtou stejný rozvrh, tak on má nakonec od 8:45, tak na něj skoro vždycky čekám tu třičtvrtě hoďku v Hyde parku. Když je hezky, tak tam chodíme o polední pauze poobědvat.

druhý kampus školy


fotka Vojtovy třídy (15.10.)


ruch v Hyde Parku v čase oběda




ANZAC válečný pomník


? ? ? :D

V týdnu jsme se byli podívat na další bydlení, ale bohužel to zase nedopadlo. Podle fotek jsme byli natěšení na hezký uklizený byt, ale prdlajs. A ještě tam byli takový divný spolubydlící, že bych se s nima bála bydlet :). Pak jsme jeli do agentury pořešit neustálé problémy s internetem, nedostatkem nádobí a tak podobně. V agentuře nás poslali přímo za hlavní manažerkou ubytování (AUSTAY agency),Češkou která byla úplně v pohodě, navíc už byla o těchto problémech informovaná. Takže se hned druhý den na bytě objevilo nové nádobí a internet chodí taky o něco lépe. Pokud ale vyčerpáme datový limit, tak se internet mnohonásobně do konce měsíce zpomalí.

V pátek byl krásný den, ale my jsme se vydali opět do agentury na školení ohledně práce (konkrétně číšníka). Dozvěděli jsme se jak tady probíhá pohovor, jak se chovat a pak jsme se učili nosit talíře, tác, jak servírovat jídlo a podobně :). Večer jsme se pak doma dozvěděli, že nám odchází další spolubydlící (Polák Pawel), v týdnu totiž odešla ještě Polka Karolina. No a tak byl důvod uspořádat rozlučkovou párty. Vojta s ním běžel rychle do bottle shopu koupit něco na pití a pak jsme se dobře bavili. Dokonce přišel i na řadu bazén, na mě byla ale zima a Vojta dělal fotografa :) Myslím, že se to vydařilo, akorát Pawel to trošku přepísk a druhý den měl okno a všem se omlouval :).



Kuba, Katka, Romča, Vojta, Pawel, Verča, Joel (zleva)


kohoutí zápasy :D


V sobotu bylo ještě moc hezky a tak jsme chtěli konečně vyrazit na pláž. Jenže jsem objevila další bydlení a tak jsme se dohodli s majitelem, že se stavíme kolem 15hod. Měli jsme v plánu jet na pláž po shlédnutí bytu. Pán nám měl poslat přesnou adresu, ale ňák se k tomu neměl, a tak jsme se rozhodli jet na pláž rovnou. Cestou nám ale pán napsal, tak jsme se zas vraceli a nemohli jsme to najít. Když jsme byli před domem, tak jsme pánovi volali a on nám sdělil, že není doma a že už je to vlastně zadané. Byli jsme pěkně rozčilený a navíc už bylo hodně hodin, tak už se nedalo nic moc dělat (aspoň že jsme se cestou tam prošli kolem Darling Harbour). Tak jsme si ze všeho aspoň snědli sváču v parku, kde na nás ale útočili ptáci bufeťáci a Vojtouš jim ještě hodil kousek chleba, tak jsme se jich nemohli zbavit. Jsou tak oprásklí, že klidně člověku ukradnou něco z ruky, jako naší spolubydlící hranolky :).

city


Cockle Bay


Darling Harbour


tady jsme mohli bydlet... :(


jedeš potvoro!

No a dneska je neděle, ochladilo se na 17 stupňů a vytrvale prší (chčije). Příští týden se má počasí zhoršit, až snad od čtvrtka zase lepšit. Ve středu už bylo třicet stupňů a to bylo opravdu vedro. Jinak svítilo každý den sluníčko a bylo příjemně.

takhle to u nás vypadá dnes...

Dneska jsou "dny otevřených dveří" v Opeře, kam jsme se chtěli jít podívat, ale kvůli počasí to vzdáváme. Asi se podíváme na nějaký film, mrknem se na učení a budem lenošit.

ps: Díky posunu času v České republice je časový rozdíl mezi ČR a Sydney již + 10 hodin.

ps2: Do minulého příspěvku jsme přidali společnou fotku z party...

7 komentářů:

  1. Teeeda, přečetla jsem to jedním dechem.. :) (Jako vždycky teda!) Fotečky máte fakt krásný, díky za ně. :) Držíme pěstičky, ať natrefíte konečně na ten správný byt, který tam na vás někde netrpělivě čeká. :) Jinak už vám přeju jen to krásný počasí, ať přibudou plážový fotky :) a jinak asi nic víc ke spokojenosti nepotřebujete, ne? :) Mějte se nádherně! papapa Léňa a Mirďa

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoooj Leničko a Mirečku :) děkujem za chválu a za to, že ste stále s námi. Ke spokojenosti potřebujem ještě práci, abysme tady mohli pokračovat. Ale to taky přijde, budeme se muset začít víc snažit, když už sme se tady konečně rozkoukali. Mějte se fajn a až budou u vás ňáký novinky, tak mi napiš mailik.Papa :))

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj děcka,tak koukám že už jste se pěkně zabydleli.Samá párty,piknik v parčíku.Celkem pohoda,až na ty ptáky bufeťáky,vemte na ně slzák na šmejdy.Vojto co takhle nějaký nahý ASIATKY.Na fotkách máte jen samí oblečený :-) tak se koukej polepšit.No jak tak koukám máte se fajn,tak už jen tu práci a lepší bydlení,ale vy to zvládnete.(Držíme palce).A co SKYPE už si mě zkoušel poslat kontakt?Tady už pomalu začíná zima.Ráno se pěkně blbě vstavá do práce.Trochu vám to léto závidím.Kuba už nám začal pěkně chodit.Takže tady od rána do večera pobíhá po bytě a křičí při tom.Je fakt zábava ho pozorovat.Už taky začal řikat máma.Je to malej šikula.Tak se zatím mejte fajn a ať vám vyjde ta práce a byt.Čau Jančikovi

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, zdravím a pozdravuji. Nemáte po těch 3 tejdnech překrvenej mozek, když jste vlastně celou dobu hlavou dolu.?!§ Proč hledáte práci, lepší je hledat "čistý prachy", bez práce člověk přežije ale bez peněz ......?:)(: ( co já se ty zěmě nahledal kde létaj ty -jak se to řekne - pečení holubi přímo do úst, nehledejte všude se musí makat :( )Jinak ty nahatý asiatky by nebyli špatný( už jsme na blogu všichni netrpělivý ), pokud Vojto žádný nezachytíš, tak vezmem za vděk aspoň Romčou :).Zatím čus-bus

    OdpovědětVymazat
  5. Pro Tomču: Jojo, vypadá to na fotkách, že jsme samá párty, ale není tomu tak :). Kubíček je šikovnej, to máte teď co dělat, abyste ho uhlídali, co? Ale ty to určitě hravě zvládáš, viď taťko! Já vám dám nahý asiatky, vy sprosťáci :)), to ti nestačí tvoje krásná Petruška? Mějte se fajn a pozdravuj.
    Pro Ladina: To je fakt, proč hledat práci, když mám švagříčka, na kterého se mohu vždy spolehnout v případě nouze! OK, ode dneška si začnem užívat a za měsíc očekáváme finanční injekci :) A jinak nekomentuju tu poslední větu, takovéto chování přeci není vhodné pro Polobožstvo! Papa.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,teď už to celkem s tím hlídáním ujde.Ale tak 14 dní zpět to bylo maso.To ještě neměl takovej balanc a furt padal.Tak jsme ho pořát jen chytali, aby nebyl celej pomlácenej :-)Teď už jen sedíme a koukáme, jak nám běhá po bytě. Zvládat to musíme nic jinýho nezbejvá.A tovíš že mi stačí moje krásná petruška.Ale ty Asiatky stejně zvažte.Takovou příležitost je škoda neviužít :-).Tak snad jsem na vše odpověděl.Zatim se mějte pa pa

    OdpovědětVymazat
  7. Bré ráno! Co takhle nějaké novinky? ;) snažte se .-) Ondřej

    OdpovědětVymazat