úterý 3. listopadu 2009

Melbourne Cup

Jak se již Vojta zmínil ve včerejším příspěvku, tak se dnes konal v Melbourne světově proslulý dostihový závod koní, který už má tradici téměř 150 let. Dostih probíhá na závodišti ve Flemingtonu, kde se pravidelně schází kolem 100 000 lidí. Koně běží na 3200 metrů a samotný závod trvá asi tři minuty. Melbourne Cup patří k nejlépe dotovaným dostihům světa, vítěz získá zlatý pohár a k tomu ještě neuvěřitelných 5 000 000 USD! Samozřejmě je tento dostih spojen i se sázením na koně a sází i ti, co normálně ne, jako třeba my dva :). Pro Australany je to zároveň velká společenská akce, takže všichni slaví, pijou, hodují a také si zakládají (hlavně dámy) na oblečení. Je to vlastně i taková módní přehlídka rób a klobouků a na konci dne se volí nejlepší oblek.


Samozřejmě tato atmosféra zavládla i u nás na škole :) Mohli jsme si vyrobit klobouk nebo se dokonce i hodit do gala a pak se taky zvolil nejlepší klobouk. Před třetí hodinou jsme se všichni přesunuli do nejbližší hospody u školy, kde jsme popíjeli šampáňo a doufali, že náš kůň vyhraje. Sice to nevyšlo, ale i tak se nám to líbilo a dobře jsme se bavili :)






POČASÍ: Dneska bylo asi 35 stupňů. Mysleli jsme, že se rozpustíme, bylo nedýchatelno.

5 komentářů:

  1. Jéé to nemá féééér!!!! :D Vy se rozpouštíte a my mrzneme.. Ale teda jako moc vám to přeju a moc vám to všude sluší a vypadáte spokojeně, což je bombička. :) Jo a taky hrozně suprově oba píšete, takže až napíšete knížku, jdu do ní. :) Držím pěstičky ať se nerozpustíte! Držte se vy dva. :p packo Lenďula a Mirďula

    OdpovědětVymazat
  2. Pro Leňulinku: Včera tady bylo takový vedro, že bych brala radši vaše počasí. Dneska už je zase kolem dvaceti a je to hned lepší. Nevim nevim, jak tady budu fungovat přes léto. Já mám ráda sluníčko a teplo, to ty víš, ale včera bylo fakt na padnutí. No a kdy za náma přiletíte na tu dovču :)? Pozdravuj Mirušáka, papa.

    OdpovědětVymazat
  3. čauky, jak to že jste taky neměli klobouky? Mohli jste si třeba udělat čepici jako má večerníček.:-) Jinak vám to teplo závidím, ale stejně se těším na sníh. Třeba se vám tam naskytne příležitost naučit se serfovat, když máte tak ideální podmínky.
    Klokana snad ještě potkáte. ;-(
    Páček bobánci

    OdpovědětVymazat
  4. Pro Jituš: Ahojky :), a víš že nás to taky napadlo! Vojta ani o ničem nepřemýšlel, ale já jsem chtěla mít klobouk. Ale bohužel, nejsme tak kreativní jako ty :) Ty bys určitě hned něco vymyslela, jak tě znám. Myslim, že surfování nám nehrozí...Měj se fajn, papa.

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem koukal, že v Melbourne je dokonce v den Melbourne Cupu speciální státní svátek :)

    OdpovědětVymazat