neděle 8. listopadu 2009

Sobotní procházka po pobřeží


Včera (v sobotu) se udělalo pěkně, tak jsme se vydali na delší procházku po východním pobřeží z Bondi Beach na Coogee Beach.
Na Bondi Beach jsme se dopravili autobusem a vydali se směrem na jih na Tamarama
Beach. Na tomto úseku v současné době probíhá výstava soch nazvaná Sculpture by the Sea. Díky této výstavě byl tento úsek přecpaný lidmi, takže začátek procházky moc příjemný nebyl a člověk si v davu plném lidí moc soch neprohlédl. Výstava končila na pláži Tamarama, takže dál už se šlo celkem příjemně. Co se samotných soch týká, tak člověk chvílema žasne, co všechno se v dnešní době považuje za umění. Ale budiž... :D

Bondi Beach



u každé větší pláže je podobný bazén pro ty, které nebaví soupeřit s vlnama


pro taťku Novotnýho :)






Tamarama Beach

Další zastávkou byla pláž Bronte, na které jsme se minulý týden slunili. Přestože nebylo nejtepleji, tak se pár lidí koupalo a altánky na barbecue praskaly ve švech. My jsme si v jednom dali sváču a pokračovali v cestě na Clovelly Beach. Cestou tam jsme procházeli nově vybudovaným úsekem kolem hřbitova přímo u pobřeží a později kolem hřišť na kterých Australani hráli nějakou podivnou hru s koulema, která trochu připomínala pétanque mixnutý s bowlingem. Samotná Clovelly Beach je docela neobvyklá, protože je na ní více betonu než písku, takže hlavně Romču moc nenadchla.

Bronte Beach

BBQ altánky u Bronte Beach



pěkné, že?

hodně v pozadí je Bondi Beach...


bowling?

beton na Clovelly Beach

Clovelly Beach

Předposlední zastávkou byla Gordons Bay, což je zátoka určená především pro potápěče protože, jak jsem pochopil, je to místo, kde patrně žije spousta živočišných druhů a je tam i jakási podvodní naučná stezka (vzhledem k tomu, že jsme si nechali své potápěčské vybavení doma nemůžeme napsat více :D). Poslední věc, kterou můžeme napsat je, že to tam pěkně smrdělo rybinou. Právě v těch místech Romča začala básnit o tom, že by si dala velký presso s Tatrou v restauraci U dělový koule a k tomu teplej štrůdl se zmrzlinou, potom by šla do Mexický na panenku s bylinkovým máslem a když by se vrátila domů, tak by prý mamka zrovna vyndávala teplou placku z trouby, kterou by si dala samozřejmě taky. Ve finále by navrch přihodila kyselačku, tak nevím, nevím... :D :D

Gordons Bay




Ke konci, když už jsme se blížili ke Coogee, tak se nám v Dunningham Reserve (což je jakýsi parčík na pobřeží) vybili baterky ve foťáku, takže fotka pláže Coogee pochází z Romčinýho telefonu (omluvte prosím sníženou kvalitu obrázku :).

Coogee Beach

Domů jsme se dostali autobusem přímo z Coogee. Procházka to byla pěkná, takže až se přijedete podívat do Sydney, tak vřele doporučujeme :). Příště by jsme se chtěli vydat pěšky z Bondi Beach na sever do Watsons Bay přes Sydney Harbour National Park, ve kterém jsme byli s Andrejkou a Ondrou.

Navečer jsme chtěli trochu popít s Kubou a s Joelem, kteří se stěhují, ale bohužel to nedopadlo tak jak bylo v plánu... :)) SmiliesFTW.com

Od zítřka se můžeme plně soustředit na hledání nového bytu a práce, takže nejspíš vyrazíme do města rozhodit pár životopisů a tak. Co se ubytování týká, tak jsme ve čtvrtek dali výpověď a běží nám 14ti denní lhůta, po které se musíme vystěhovat. Nabídek je teď docela dost, takže se budeme snažit vybrat tu nejlepší. Na ulici snad neskončíme :).


POČASÍ: Po úterním vedru se od středy ochladilo na příjemných cca 20 stupňů a občas i zaprší. Nejlepší počasí bylo včera, takže jsme to s procházkou docela vychytali.


Na závěr přidáváme pár fotek ze samotné výstavy Sculpture by the Sea 2009:

zrcadla

okatá skála


australská strava dělá divy (v odraze uměleckého díla)


Romči oblíbená - Krysí běh

člověk už ztrácel přehled, kde končí hranice umění... Tady jsem myslel, že fotím umělecké dílo, ale patrně to byly jen plastové židle :D

neztratil někdo botu?

z něj moc salámu asi nebude...

5 komentářů:

  1. No nemám slov... Fakt nádhera! :) Léňa

    OdpovědětVymazat
  2. cusik romco a vojto, opet super pocteni a krasne pokoukani!! to se to nekomu vyletuje, kdyz ma prazdniny :-))) ja mam ted perny tydny, samej prubeznej test a do toho naky seminarky :-( takze uceni nad hlavu..
    Romco, ty mas ale zvlastni chute:-) ale ta mexicka, tak tam uz se tesim taky!!! uplne jsi me naladila, nebudes se zlobit, kdyz tam vyrazim jeste nez se vratis, vid:-))))
    mejte se hezky a preju hodne stesti pri hledani vaseho noveho hnizdecka lasky a nejaky ty prace!!! ahoj i.

    OdpovědětVymazat
  3. Pro Ivíčka: Máme sice prázdniny, ale hledáme práci a není to žádnej med :). To ti nezávidím tu školu, ale ty jsi chytrá holka a jde ti to samo! Za tu mexickou se samozřejmě nezlobím, ale už se tam s váma úplně vidím sedět :). Měj se fajn, papa.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky kamo, blog je skvělý rád jsem se najej podíval ani nevíš jak se natebe těším tvuj kamarád Kája

    OdpovědětVymazat
  5. Čí kamarád Kája? Žádného neznám... ?

    OdpovědětVymazat