úterý 26. ledna 2010

Co náš čeká v nejbližší době (...aneb, hurá prázdniny :-)

Právě je pondělí 23:47hod a my za sebou máme první prázdninový den. Minulý pátek jsme byli naposledy ve škole a další kurz budu mít až od 22. března. Záměrně jsem napsal "budu mít", protože Romča už další kurz předplacený nemá. Od pátku 22. ledna do - soboty 22. února má prázdniny a zároveň jí běží lhůta, na jejímž konci musí opustit Austrálii. Ano, je tomu tak, ale neplačte! Tuto hrozbu se budeme snažit odvrátit tím, že pro Romču požádáme o tzv. dependant visa (partnerská víza). Nebude to zrovna jednoduché, protože musíme prokázat partnerský vztah a společný pobyt na stejné adrese minimálně rok nazpět, což pro nás (ironíí osudu) nebude zrovna jednoduché. Prokazuje se to totiž dokumenty, které prokazují, že jsme oba bydleli na stejné adrese, což je ten největší problém, protože ačkoliv jsem u Romči de-facto bydlel, tak jsem tam neměl nikdy přihlášenou adresu a tím pádem mi tam ani nikdy nemohla přijít pošta, která by to prokázala... Něco málo dokumentů z domova jsme si ale přivezli (mj. fotky, společné letenky apod.) a navíc tady v Sydney tu společnou adresu a účet máme, takže budeme spoléhat i na to. Zažádat by jsme chtěli nejdéle příští týden (vyřízení by mělo trvat cca 14 dnů), takže Vás budeme průběžně informovat. Každá sranda samozřejmě něco stojí a konkrétně tahle vyjde na 540AUD (1 australský dolar tč. cca 16,50Kč) s tím, že není jisté, jestli to vízum budeme nakonec mít.
Kdyby někoho zajímaly další informace ohledně dependant víz, tak je najde třeba TADY.

V případě, že se zadaří, tak já budu normálně pokračovat v prázdninách o kterých mám neomezenou pracovní dobu a až se vrátím do školy, tak budu moci pracovat (oficiálně:) pouze 20hod týdně. Romča by měla po celou dobu pobytu povolených 20hodin týdně.
Na druhou stranu ale taky nemůžeme popřít to, že občas přemýšlíme nad tím, jestli to má vůbec smysl. Přeci jen Romča je krom nějakých příležitostných akcí bez práce a ani já jsem nebyl v posledních týdnech extrémně vytížen, takže si tu zatím moc užívat nemůžeme. Navíc se riskuje 540 dolarů, což taky není málo... (?). Jenže my už tady jednou kurva!!! jsme, tak se to budeme snažit urvat za každou cenu, i kdyby jsme to měli několik let splácet (jakože stejně nejspíš budeme). No, ne?

Takže pokud nám to přejete, tak nám držte palce, protože to budeme potřebovat, ať už jde o ta víza, nebo o pořádnou práci pro oba!!! Když to klapne, tak vám třeba přivezeme kus klokana a když ne, tak ani lepidlo na myši od nás neuvidíte!

Možná si někdo všimnul, že na blogu přibylo jakési malé okénko, ve kterém je něco napsaného (v menu vlevo dole). Vězte tedy, že pokud se něco bude dít a my zrovna budeme líní psát regulérní příspěvek (jakože jeden z nás už je, viď Romčo? :D), tak se to třeba objeví tam. Ale kdo ví... Třeba to okénko zase zmizí...
Pokud si ho teda někdo všimnul, tak zjistil, že jsme tu měli o víkendu docela teplo. V sobotu od rána tady bylo příšerný dusno a teplota kolem 40 stupňů (spíše nad). Působilo to ale divně, protože bylo úplné bezvětří a ani slunce se mockrát neobjevilo. Kolem 17hod se ale zvedl vítr a chvíli po něm přišla i průtrž mračen, takže aspoň byla sranda (mě to potkalo cestou z Chinatownu, což zas taková sranda nebyla :). Neděle i pondělí byly podobně šedý, téměř bez slunce, akorát ty teploty byly asi "jen" kolem 30ti stupňů.
Blíží se druhá hodina, takže je pomalu čas jít spát. Zítra (tím zítra myslím vlastně dneska), v úterý je státní svátek, protože je "Australia day", což je připomínka prvního vylodění trestanců (vyhoštěnců a dalších podobných darebáků a neznámých pobertů) z Velké Británie roku 1788. Pokud to vyjde, tak se půjdeme podívat po nějaké práci (nevíme přesně, co bude otevřené a co zavřené) a pokud to nevyjde, tak se snad půjdeme podívat na ohňostroj, který by měl být ...zatím nevíme kde :) (každopádně už je na čase abych ho taky viděl!).

Aby to dnes nebylo jen takové šedé, tak na závěr přidávám pár fotek pořízených minulý týden ve škole. Jsou to veskrze špionážní fota pořízená telefonem, tak prosím omluvte kvalitu snímků.


můj hlavní učitel Andrew


jedna špoinážní...


Andrew


A tady jsou ony případné odměny, když nám budete držet ty palce...


V Chintownu se totiž dají koupit různé části klokana. Krom klokaní kůže a jakési klokaní nožičky na drbání tam můžete koupit třeba i tohle...


Z všemožných dalších bizarností, které se tam dají zakoupit mě zaujala tato pastička na potkany.


Jedná se vlastně o jakési lepidlo, které namažete na nějakou desku a potkani sami přijdou a na desku se přilepí.


Je to vlastně úplně jednoduché. Když se vám to povede, tak ve finále budete mít pěknou desku s potkany :D


ps: Romča se na mě právě kysele tváří, protože prý žádné krysy na našem blogu nechtěla :(. Asi si budu muset založit vlastní blog :D

6 komentářů:

  1. čus,kurva co to je na tý fotce nad fotkou s tím lepidlem na potkany????Vypadá to jako klokaní koule,vy prasáci australský:)))))No fuj,já žádný klokaní koule lízat nebudu!!!!!!!!Leda,že by byli oholený:)Jančík

    OdpovědětVymazat
  2. P.S:tak jsem si to přeložil,fakt to jsou koule vy hovada nekulturní:)Bléééééééé

    OdpovědětVymazat
  3. P.P.S.tak s tím bych si lahváče neotevřel,natož nosil na klíčích,bych byl za klokanopicha.Jen by mě zajímalo jestli je už měla Romča v ruce!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, moc vám držíme palce, aby vám to vyšlo, aby jste sehnali dobrou práci a mohli si to tady začít pořáně užívat. Snad se poštěstí, musí!!!

    Zatim ahoj (Hezký články) :)

    OdpovědětVymazat
  5. to Jančik: VOLE!!! :)

    to Jakub a Markéta: Díky!

    OdpovědětVymazat