neděle 18. října 2009

Druhý týden v Sydney

Ve chvíli, kdy píšeme tento příspěvek je neděle 15hod odpoledne. Píšeme to nanečisto, protože nemáme ponětí, kdy bude možné to zveřejnit, kvůli přetrvávajícím problémům s internetem. V minulém příspěvku jsme psali, že nás čekají další tři dny bez netu, ale bohužel tyto dny se protáhly na 5 dní bez wifi a v současné době nejde už druhý den internet vůbec. Měli jsme v plánu se spojit s domovem přes Skype, nebo aspoň přes ICQ, ale bohužel...
Tento týden jsme se již pustili do hledání nějakého jiného bydlení, ale není to tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Některé zveřejněné inzeráty něco nabízejí a po telefonu se pak člověk dozví, že nabízejí zcela něco jiného, než bylo napsáno. Nicméně, jsme se ve středu byli podívat na jeden byt ve čtvrti Ultimo (blízko školy, centra), ale když jsme tam došli, nikdo neotevíral a majitelka nám nebrala telefon. Později se nám sama ozvala a tak jsme se domluvili znovu na pátek. V pátek po škole jsme se teda těšili na příjemný byt v klidné čtvrti, ale odcházeli jsme zklamaní. Byt vypadal jako jedna dlouhá úzká nudle a v pokoji v patře, ve kterém jsme měli bydlet, byl ještě asijský nájemník, bordel a zahuleno. V bytě byl celkově nepořádek (obzvláště v koupelně!) a komorní atmosféra. Takže jsme nepořídili a můžeme hledat dál.


Central Station (vpravo)

Pro zlepšení nálady jsme se vydali do Hyde Parku, kde se konal mezinárodní festival jídla. Těšili jsme se, že ochutnáme nějakou specialitku a že v klidu posedíme. Ááále, bylo tam tolik lidí, že se skrze dlouhé fronty člověk ani nemohl dostat ke stánku. Nám se to nakonec podařilo u stánku s Japancakes (s japonskými palačinkami), kde byla fronta o něco menší. Pochutnali jsme si, ale na další ochutnávky jsme již neměli nervy.






bylo opravdu plno






palačinka na jiný způsob (hovězí maso, chilli, sýr, zelí)


Včera, v sobotu jsme byli pozvaní na party do bytu mojí italské spolužačky, která ve čtvrtek skončila ve škole. Odpoledne před party jsme se vydali ještě na menší (dvouhodinovou) procházku k pláži "blízko" naší čtvrti. Cestou jsme ale špatně odbočili, takže jsme se po jakési cyklostezce dostali zpět do města. Výlet na pláž, ze které je pěkný výhled na letiště tedy odkládáme na příště.


cestou na pláž se na obloze objevovaly podivné nápisy :D (jesus = hope)








Asi hodinu před odchodem na party se u nás zastavil Ondra s kamarádem zkontrolovat nás, jestli ještě žijeme. Když se ujistil, že je tomu tak, tak nás také pozval na party, která se konala u onoho kamaráda. S "lehkým" :D zpožděním jsme se nakonec vydali směr centrum na party k Italce. Tento víkend měli navíc vlaky na naší lince výluku, takže jsme se vydali náhradní autobusovou dopravou, která měla taky lehké zpoždění. Večírek byl bezva a s Romčou jsme tam byli jediní dva Češi. Zbytek lidí byl národnostní mix složený z Italů, Francouzů, Němců, Švýcarů a dalších národností z Asie. Po troše alkoholu jsme zjistili, že anglicky mluvíme i rozumíme mnohem lépe, než normálně. Asi bysme si měli vzít ponaučení a řádně se posilnit před hledáním práce a cestou do školy... :D








hostitelka Mara


společné foto


Dnes v neděli jsme celý den doma a spíše jen tak relaxujeme. Mě po včerejšku bolí v krku a mám rýmu a Romče se chce spát a má blbou náladu, že se jí prý stýská po domově. Chceme se ještě připravit na zítra do školy, protože píšeme test a máme nějaké úkoly. Minulý týden jsme tomu moc nedali. Já jsem napsal test na 61% a Romča zatím neví. Od zítra se začínáme učit v jiné budově školy, která je blízko Hyde Parku. Všechno nasvědčuje tomu, že s Romčou budeme začínat nejspíš stejně - od 8hod :) .
Taky máme od pátku nový pár spolubydlících z Čech, takže nás je tu již 14. Klučina přijel do Sydney především trénovat plavání, protože je vytrvalostní plavec. V disciplíně na 25km je prý desátý na světě, takže tu máme potenciální celebritu :D.

Všem Vám moc děkujeme za komentáře a všechny moc zdravíme :) !

POČASÍ: Počasí je dosti podobné jako minulý týden jen s tím rozdílem, že v týdnu téměř nepršelo. Až v sobotu večer přišla větší průtrž.

9 komentářů:

  1. Odstraňte peruánce a nebudou s netem problémy ne? :-D Jinak dobrý čtení, držím palce a Romčo, depky nechte na cestu zpět až se budete s Austráááliíí loučit ne? .-)

    Ondřej

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojik Vojto a Romčo,škoda,že máte takové problémy s netem,já kyždý den koukám a čekám příspěvek.Ale pak se s radostí začtu a jsem potěšena jak se Vám pěkně vede až na pár chvil:)).Doufám,že se podaří sehnat nějaký byt,ale chce to trpělivost.Jinak Romiku,nebuď smutná,tady je hrozný počasí.Je zima,pořád mrholí a občas padá i sníh.Na horách je sněhová kalamita a někde jsou i bez proudu!!A to se má oteplovat,prý na osum stupňů:)).Je pravda,že by se mi stýskalo taky,ale ono Vám to uteče jak voda a pak to bude na opak.Vždyť si vem co jste za těch 14dní prožili-krásné výlety,párty,školu a ještě toho bude.Tak papa zdraví Péťa,Tom a Kubík(momentálně mají odpolední siestu:)))!!)

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj romco a vojto, na kazdej vas prispevek se vzdycky hrozne tesim, ptz to je zaruka, ze se dozvim plno zajimavosti a informaci o vas.. jeste ke vsemu to pisete oba hrozne moc zabavne, takze chvaaaalim!!!! romusko, moc na tebe myslim, neboj bude to vsechno dobry, jen si musite zvyknout a zabehnout se v novym zivote.. my si taky zvykame, ze vas tu nemame.. vis, jak to bylo s kacenkou, uteklo to jako voda a zase jsme sedely v mexicky:-))) mejte se hezky, ucte se a uzivejte si!!!! ahoj ivca. opet vas zdravi moje mamka a nove jeste moje svagrova petra macakova :-))))

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky! Ten váš blog je fakt super. Dokonce se z něj o vás dozvim víc, než když ste v Čechách!!! :) Taky držim palečky, ať brzy najdete byt a práci. A nepropadejte trudnomyslnosti. Jestli se vám stýská po domově, tak vám tam můžem expresní poštou poslat trochu sněhu!
    Papa, Hanča

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoja,
    jak píše Hanča - člověk se tady o vás dozví víc, než když jste byli v Čechách :) Čekáme denně na další info o vás, abychom mohli krom jiného předávat zprávy těm, co se k vašemu blogu nedostanou a ti už byli celkem netrpělivý (to připojení tam máte teda fakt na prdlačku)...
    Opět krásná fota, pohodička ... Tak teď už jen ten byteček a práci,a ke štěstí vám nic nechybí.

    OdpovědětVymazat
  6. Á Romča dlabe palačinčičku , to se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou ( jak pravil feltkurát- Kopecký ze Švejka :))

    OdpovědětVymazat
  7. to Ondřej: Peruánec už byl poučen a je v pohodě (před tím používal Youtube apod.) Hlavní problém tady je, že je tady strašně malej datovej limit na tolik lidí. Za posledních 10 dnů nám nešlo 8 dnů wifi připojení aby se ten překročenej limit srovnal. Poté šla jedna holčina na 4hod na skype a limit byl opět překročenej. A to nás tady je 14...
    Dnes jdeme do agentury a chceme to nějak řešit, protože platíme za službu, která je jaksi... nedostatečná...
    Navíc pokud není net a nebo pokud chvíli jde, pak zas nejde vůbec, tak tu houstne atmosféra. To že nás je tady 14 a máme tu asi 7 hrníčků raději nebudu rozpitvávat... :D

    to VV: :D :D

    to all: Díky všem za komentáře, povzbuzující slova, držení palců, informace o tom, co se děje doma...
    To počasí v ČR asi musí bejt docela sranda, hlavně na silnicích :)
    Jinak dnes jdeme obhlídnout jeden byt do centra (Darling Harbour), tak kéž by to klaplo.

    OdpovědětVymazat
  8. čauky, tak jsem se konečně začetla do vašeho životního románu. A držím Vám palce, ať už tu práci a bydlení seženete. Teda ty ptáci bufeťáci mají, ale zobáky. Já se bojím slepice, tam bych byla asi ztracená. Asi budu komentovat hodně zpět, ale opravdu mě pobavily fotky z letiště. A taky jsem zmatená z Hyde Parku, myslela jsem, že je v Americe. Ale Romča, ví že zeměpis a jazyky mi nikdy nešli, tak si aspoň díky Vám rozšířím obzor. A nezapomeňte mi vyfotit klokana, děkuji

    OdpovědětVymazat
  9. Čau Jiti.
    Díky za komentář i palce. Co se toho ptactva týká, tak je to docela sranda. Ty bufeťáci jsou celkem drzí, ale třeba takoví rackové, to je jářku sranda :D :D. Když jsme byli minulý týden na Watsons Bay a zrovna jsme svačili, tak se tam jeden objevil. Romča mi to sice zakázala, ale já mu hodil kus toastu a to jsem neměl. Během deseti vteřin kolem nás bylo asi 30 racků, protože ten první začal řvát. Nejlepší ale bylo, že začal všechny ostatní napadat a vyhánět a chránil si nás, jakožto zdroj potravy... :D
    Jinak když jsem googlil info o Hyde Parku, tak jsem narazil jen na ten Londýnský, tak nevím... S tím zeměpisem by jsi něco měla začít dělat a nebo aspoň doplnit informace na wikipedii, ať jsem o něco chytřejší já :)
    Klokana snad taky vyfotíme. Zatím jsem ale viděl pouze klokaní maso v obchoďáku a klokaní kůži v Chinatownu.

    OdpovědětVymazat